2021-2022 Bahar Dönemi Lisansüstü Programlarımızın Asıl-Yedek Listelerinin İlanı

2021-2022 Bahar Dönemi Lisansüstü Program Başvuruları Değerlendirme süreci tamamlanmıştır. Asil-yedek listelerini görüntüleyebilmek için Tıklayınız.

 

Not 1: Adaylarımızın başvuru yapmış oldukları programlara ait asil-yedek listelerindeki sıralamaları, adaylarımızın genel değerlendirme sonucunda almış oldukları nihai puanlara göre sistem tarafından otomatik olarak belirlenmiştir.

Not 2: Savunma Sonrası Ciltli Tez Teslimini Enstütmüze yapmış olan 2021-2022 Güz Dönemi YTÜ mezun durumunda olan yüksek lisans öğrencilerimizden "YTÜ Yeni Mezun Başvuru" modülün üzerinden Doktora programlarına başvuru yapmış olan mezunlarımızın da aşağıda belirtilen tarihlerde kesin kayıt online belge yükleme işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Bu öğrencilerimiz ciltli tez teslimlerini Enstitümüze yaptıkları için ayrıca e-Mezun belgesi yüklemelerine gerek bulunmamaktadır.

Not 3: Diğer yükseköğretim kurumlarından Enstitümüze yatay geçiş başvurusu yapmış ve giriş sınavlarına girmiş olan adaylarımız da aşağıda belirtilen tarihlerde kesin kayıt online belge yükleme işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Değerlendirme süreçleri Enstitü Yönetim Kurulu toplantısında YTÜ Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Senato Esasları çerçevesinde değerlendirilerek karar verilecektir.

Asıl listede hak kazanmış olan adaylarımız için kesin kayıt online belge yükleme işlemleri başlamış olup 15.02.2021 tarihinde Saat: 12.00 da sona erecektir. Online kayıt, belge yükleme işlemleri ve harç ücretleri hakkında aşağıdaki linkte yer alan bilgilendirme metnini mutlaka okuyarak belge yükleme işlemlerinizi yukarıda belirtilen tarihe kadar tamamlanması gerekmektedir. Evrak yükleme işlemini eksiksiz tamamlayan asil adaylarımızın kayıtları, evrak kontrol işlemlerinin ardından, akademik takvimde belirtilen tarihe kadar yapılacaktır.

 

2021-2022 Bahar Dönemi Tezli ve Tezsiz Lisansüstü Programlarının ONLINE belge yükleme, kayıt işlemleri ve harç ücretleri hakkında detaylı bilgi ve bu işlemler sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar için Tıklayınız.

 

2021-2022 Bahar Dönemi lisansüstü programların online belge yükleme ve kayıt takvimi için tıklayınız: Tezli Programlar - Tezsiz Programlar

 

Not: Enstitü Yönetim Kurulu Kararı ile Yıldız Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Senato Esaslarının 6. maddesinin 6. ve 7. fıkraları uyarınca, aşağıdaki programlarda kontenjan arttırımı yapılmıştır.

 

  • Elektrik Mühendisliği Anabilim Dalı Elektrik Tesisleri Yüksek Lisans Programı T.C. Uyruklu Alan İçi Öğrenci Kontenjanı
  • Elektrik Mühendisliği Anabilim Dalı Elektrik Makinaları ve Güç Elektroniği Yüksek Lisans Programı T.C. Uyruklu Alan İçi Öğrenci Kontenjanı
  • Mimarlık Anabilim Dalı Mimari Tasarım Bütünleşik Doktora Programı T.C. Uyruklu Alan İçi Öğrenci Kontenjanı
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı Moleküler Biyoloji ve Genetik Doktora Programı T.C. Uyruklu Alan İçi Öğrenci Kontenjanı

 

T.C.

Yıldız Teknik Üniversitesi

Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği

Senato Esasları

Öğrenci Kontenjanlarının Belirlenmesi

Madde 6- (6) Değerlendirme aşamasında alan dışı ve alan içi kontenjanlara yeterli sayıda başvuru olmaması durumunda, alan içi ve alan dışı toplam program kontenjanı aşılmamak kaydıyla,

aday değerlendirme jürisinin önerisi, anabilim/anasanat dalı başkanlığı görüşü ile fazla olan
kontenjandan diğer kontenjana ilgili EYK kararı ile aktarım yapılabilir

(7) Değerlendirme aşamasında lisansüstü kontenjanlar aday değerlendirme jürisinin önerisi, anabilim/anasanat dalı başkanlığı görüşü ve ilgili EYK kararı ile arttırılabilir.