2023-2024 Güz Dönemi Ek Tezsiz Yüksek Lisans Programları Başvuru ve Kayıt Süreci Hakkında (Güncelleme Tarihi: 16.08.2023)

2023-2024 Güz Dönemi lisansüstü programlarımıza başvuru ve kayıt süreci tamamlanmıştır. Tüm öğrencilerimizi tebrik eder, lisansüstü eğitim süreçlerinde tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. Bununla birlikte, Tezsiz Yüksek Lisans programlarımız için boş kalan kontenjan mevcut olduğundan boş kalan kontenjan kadar ek başvuru ve kayıt takvimi açılmıştır.

2023-2024 Güz Dönemi Tezsiz Yüksek Lisans Programları için ek başvurular 07 Ağustos 2023 tarihinde başlayacak olup 24 Eylül 2023 (Saat: 23.59) tarihinde sona erecektir (Güncelleme Tarihi: 16.08.2028).

Yabancı uyruklu adayların eğitim-öğretim dili Türkçe olan programlara başvurabilmeleri için Türkiye’de bulunan devlet üniversitelerinin TÖMER/Dil merkezlerinden veya Yunus Emre Enstitüsü’nden alınmış C1 seviyesinde TÖMER sertifikalarını sisteme yüklemeleri gerekmektedir. TÖMER sertifikalarının geçerlik süresi 2 yıldır. Ancak, Türkiye’de bulunan üniversitelerin eğitim-öğretim dili Türkçe olan programlarından lisans ve/veya yüksek lisans mezunu olan yabancı uyruklu adaylar, TÖMER C1 sertifikasından muaftır. Bu durumda olan uluslararası adayların TÖMER C1 sertifikası yerine e-devlet mezuniyet belgelerini ekleyerek başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

2023-2024 Güz Dönemi Tezsiz Yüksek Lisans Programları Ek Başvuru ve Kayıt Takvimi için Tıklayınız Güncelleme Tarihi: 16.08.2023).

2023-2024 Güz Dönemi Tezsiz Yüksek Lisans Programları Boş Kalan Kontenjanlar için Tıklayınız.

2023-2024 Akademik Yılı Güz Yarıyılı Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö.) Programlarının Üniversite Yönetim Kurulu kararı ile güncellenmiş olup öğrenim ücretleri listesi için Tıklayınız.

 

2023-2024 Tezsiz Yüksek Lisans Programları Ek Başvuru ve Kayıt Süreci Hakkında

Tezsiz Yüksek Lisans Programlarımıza başvuru ve kayıtlarda ALES ve Yabancı Dil Şartı aranmamaktadır. Başarı sıralaması Lisans AGNO'suna göre yapılacaktır.

Mezuniyeti henüz YÖK sistemine işlenmemiş adaylarımızın online sistem üzerinden başvuru yapamayacaktır. Mezuniyeti gerçekleşmiş ancak YÖK sistemine girişi kurumları tarafından geciktirilmiş adaylarımızın Üniversitelerinin Dekanlık veya Öğrenci İşleri Daire başkanlıklarından mezuniyetlerinin gerçekleştiği halde işlemlerin sürdüğüne dair mühürlü veya e-imzalı belgeyi başvuruların Enstitümüzce kontrol günü olan 01.09.2023 tarihine kadar Enstitümüze getirmeleri gerekmektedir.

Değerlendirmeler yapıldıktan sonra değerlendirme sonuçları ilan edilecektir. Asil adaylar OBS sistemine girerek ilgili tarihlerde kayıtlarını kendileri yapacaklardır.

Asil kayıt sonrası boş kalan kontenjan kadar yedek değerlendirme turları yapılacak olup yedek kayıt tarihlerinde aynı şekilde adayın OBS sistemine giriş yaparak kayıtlarını kendileri yapacaklardır.

OBS başvurularınızla ilgili sorunlarınız için lisansustu.yildiz.edu.tr sisteminde yer alan mesaj kategorisinden "OBS lisansüstü başvuru sorunları" mesaj kategorisini kullanınız. Mesaj göndermek için Tıklayınız.

Lisansüstü Başvuru kılavuzu için Tıklayınız.

Başvuru linki: https://obs.yildiz.edu.tr/oibs/ina_app/

Başvuru için Tıklayınız.