2014-2015 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Sonuçları

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI

LİSANSÜSTÜ KESİN KAYITLARI

2014-2015 Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programları Kazanan Öğrenciler (yedek adaylar da dahilaşağıda ilgili programların altında ilan edilmiştir. İlgili anabilim dalının üstüne tıklayarak listelere (alan içi-alan dışı aynı dosya içinde) ulaşabilirsiniz. Yedek listede olup boş kontenjanı kalan programlara kayıt  yaptıracak adaylar, 06 Şubat 2015 tarihinde enstitüye belirtilecek olan  zaman dilimlerinde gelerek tam evraklarıyla birlikte kayıtlarını yapmaları gerekmektedir (Yedek listeleri daha sonra ilgili tarihte ilan edilecektir). Bütün kayıtlarla ilgili (asil ve yedekler için) istenen gerekli belgeler ve diğer açıklamalar için buraya tıklayınız.

Kayıtlar 08-14 Ocak 2015 tarihleri arasında F-42 Nolu odadan saat 9:00-12:00 ve 13:00-16:00 saatleri arasında haftaiçi günlerinde alınacaktır.

Önemli Not 1: Yeni kayıt yaptıracak 2. öğretim tezsiz yüksek lisans öğrencileri öğrenim katkı paylarını Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı'ndan öğrenebilirler. Katkı payı harç miktarları için buraya tıklayınız.

Önemli Not 2: Kesin kayıt listesinde olup da evrakı eksik olan öğrenciler 08-14 Ocak 2015  tarihlerinde enstitüye kayıt için gelmeyeceklerdir. Eksik evraklı öğrenci kayıtları 02-03 Şubat  2015 tarihlerinde yapılacaktır.

Önemli Not 3: Tüm başvurular tamamlandıktan sonra (yedek kayıtları sonunda) yeterli kontenjana ulaşamayan Tezsiz YL İÖ programları kapatılacaktır.

Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı

Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı

Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı

ÖNEMLİ TARİHLER

AÇIKLAMA: Online başvuru esnasında istenen bilgilere ilişkin evraklar kayıt sırasında ibraz edilmediği takdirde ve belge üzerindeki bilgiler ile girilen bilgiler farklılık göstermesi halinde  başvuru işlemi kesinlikle geçersiz sayılacaktır.

AÇIKLAMA: Tüm  belgelerin geçerlilik süresi 3 yıldır. ALES belgesine eşdeğer belgeler ve karşılıkları aşağıda belirtilmektedir.

ALES (SAYISAL-SOZEL-EA)

GRE (SAYISAL PUAN)

GMAT

Eski

Yeni

AÇIKLAMA: Yabancı dil sınav eşdeğerlikleri için aşağıdaki linki tıklayınız.

AÇIKLAMA: Yabancı uyruklu adaylardan, eğitim dili Türkçe olan Tezli Yüksek Lisans programlarına başvuru sırasında TÖMER’den alınmış en az (C1) seviyesinde Türkçe yeterlilik düzeyini sağlamış olduklarını belgelemeleri gerekmektedir.

AÇIKLAMA: Yabancı Dil sınav belgelerinin geçerlilik süresi, ait olduğu sınav sonuç tarihinden itibaren 3 (üç) yıldır.

AÇIKLAMA: Tezsiz Yüksek Lisans programlarına ait harç ücretleri ile ilgili bilgilere üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı web sayfasından ulaşabilirsiniz.