Uluslararası Burslu Öğrenci Kabulü Hk.

Türkiye’de lisansüstü eğitim için burs (Tübitak ya da kendi ülkelerinden alınan hükumet bursu gibi) almaya hak kazanan öğrencilerin başvuruları Enstitümüze yıl içinde yapılabilecektir. Bu bağlamda, aşağıdaki adımlar izlenmelidir:

1. Öğrenci burs hakkı kazanmasının ardından belgelerini mail yolu ile Enstitüye iletir;

2. Başvurular enstitü tarafından Anabilim Dalı Başkanlıklarına yönlendirilir;

3. ABD Başkanlıklarından gelen görüş doğrultusunda EYK tarafından başvuru karara bağlanır.

Burslu Öğrenci Kabul Koşulları

Master:

*Minimum GPA (BSc):

3           (4lük sistem)

3.7         (5lik sistem)

75          (100lük sistem)

*Minimum GRE :

149      (Sayısal)

*İngilizce Yeterlik :

YDS 50 seviyesinde ÖSYM tarafından kabul edilen muadil sınavlar

** Adayın öğrenim dili Türkçe olan bir programa kabul edilmesi halinde C1 seviyesinde Türkçe yeterlilik belgesi.

Doktora:

*Minimum GPA (MSc):

3.2 (4lük sistem)

4 (5lik sistem)

80 (100lük sistem)

*Minimum GRE :

149 (Sayısal)

*İngilizce Yeterlik :

YDS 55 seviyesinde ÖSYM tarafından kabul edilen muadil sınavlar

Tübitak Bursu ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Başvuruda gönderilmesi gereken belgeler:

*Diploma

*Transkript