2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Tezli Yüksek Lisans ve Doktora e-Başvuruları Başladı

T.C.

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURULARI

Doğru ve geçerli bir başvuru yapmak için; lütfen aşağıdaki bilgileri dikkatlice okuyunuz.

BAŞVURU

-Tezli Yüksek Lisans ve Doktora Başvuruları başlamıştır. 06-22 Haziran 2016  tarihleri arasında e-başvuru sistemimiz üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Süreçle ilgili tüm tarihleri öğrenmek için, Akademik Takvimimizi inceleyebilirsiniz.

-Başvuru koşullarımıza ulaşmak için tıklayınız.

-Başvurular tamamen elektronik ortamda alınacak olup, başvuru esnasında herhangi bir belge (Ales belgesi, yabancı dil belgesi, referans mektubu vs.) girişi gerekmemektedir.

-Başvurunuzu onayladıktan sonra değişiklik yapamazsınız. Eğer başvurunuzda değişiklik yapmayı düşünüyorsanız "taslak" olarak kaydedip, ilgili başvuru tarihleri arasında değişiklik yapabilirsiniz.

-Eğer başvurunuzu "taslak" olarak kaydetmişseniz, başvuru periyodu bitmeden kullanıcı onayı vermeyi unutmayınız.  Aksi takdirde başvurunuz geçersiz sayılacaktır.

Not: Tezsiz Yüksek Lisans e-Başvuruları ise 12 Temmuz-18 Ağustos 2016 tarihleri arasında yine e-Başvuru Sistemimiz vasıtasıyla alınacaktır. Tezsiz Yüksek Lisans Akademik Takvimi için tıklayınız. Tezsiz Yüksek Lisans kontenjanları için tıklayınız.

KONTENJAN BİLGİLERİ

2016-2017 Güz Yarıyılı Tezli Yüksek Lisans Kontenjanları

2016-2017 Güz Yarıyılı Doktora Kontenjanları

Not: Yukarıdaki kontenjanlar Senatoya sunulacak olan kontenjanlardır.  Kontenjanı olmayan programlar için başvuru yapılamaz.

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

-Başvuru yaparken lütfen doğru ve güncel bilgilerinizi (e-posta, telefon vs.) yazınız. Enstitümüz; öğrenciliğiniz süresince sizinle iletişimi bu kanallar vasıtasıyla sağlayacaktır.

-Başvurunuzu yapmadan önce lütfen ''PROGRAMLARA BAŞVURU ESASLARIMIZI'' dikkatlice okuyunuz.

-Not sistemi 4’lük sisteme göre olan adaylar, yüzlük sistemde not girişi yapmaları halinde başvuruları geçersiz sayılacaktır.

-Giriş sınavına katılmayan adaylar başarısız sayılır ve sıralamaya alınmazlar.

-Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar; e-başvuru esnasında girilen bilgileri belgeleriyle ibraz etmelidir. İstenen belgeler kayıt esnasında ibraz edilmezse veya belge üzerindeki bilgiler ile e-başvuru esnasında girilen bilgiler birebir uyuşmazsa kayıt hakkı iptal edilir.

-Yeterli yabancı dil puanı olmayan Yüksek Lisans Adayları için 18 Haziran 2016 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YTÜ-SEM) tarafından Yabancı Dil Sınavı yapılacaktır. Ayrıntılar için tıklayınız.

Not: İlgili dil sınavının sonuçları son e-başvuru tarihinden (22 Haziran) önce açıklanacak olup; yeterli puanı alan adaylar, başvurularını sınavın sonuç açıklama tarihi ve son e-başvuru tarihi arasında gerçekleştirebilirler.

e-Başvuru Sistemi

-Başvuru yapmak için e-Başvuru Sistemimize üye olmalısınız. "Yeni Kullanıcı Tanımlama Kılavuzu" nu incelemek için tıklayınız.

-"e-Başvuru Kılavuzu" için tıklayınız.

-Sıkça Sorulan Sorular için tıklayınız.

e-BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.