Tezlerin İntihal Kontrolleri Hakkında

Mezuniyet aşamasındaki sayın lisansüstü öğrencilerimiz;

tezlerinizin intihal kontrollerinin yapılması için lisansustu.yildiz.edu.tr sayfamızda yeni bir alt birim oluşturulmaktadır. En yakın zamanda o birim vasıtasıyla tezlerinizin pdf formatını enstitümüze göndererek tezlerinizin intihal kontrollerini kolaylıkla yaptırabileceksiniz.

Önemli Notlar:

1- Tezler "ilk tez teslimi"nden ve "son tez teslimi"nden önce olmak üzere, öğrenci tarafından 2 kez sisteme (lisansustu.yildiz.edu.tryüklenecektir.

2- Tezler sisteme yüklendikten sonra, enstitüdeki görevli arkadaşlar tarafından İntihal Programına aktarılıp intihal oranı belirlenecektir. (Raporun alınması esnasında öğrencilerimize veya danışman hocalarımıza bu konuda herhangi bir iş yükü düşmemektedir)

3- Yüksek Lisans/Doktora Öğrencilerinin ilk tez teslimini A.B.D. Başkanlıklarına/Enstitümüze yaptığı esnada gereken intihal raporu çıktısı artık öğrenciden istenmeyecektir. İntihal raporu sistem tarafından otomatik olarak ilgili birime ulaştırılacaktır.

4- Yaz Döneminde Mezun olmak isteyen sayın öğrencilerimiz; İlk Tez Teslimlerinizi 01 Temmuz 2016 tarihine kadar yapmanız gerektiğini unutmayınız. Yaz Dönemi Mezuniyet Takvimimiz için tıklayınız.