2016-2017 Güz Dönemi Tezsiz Yüksek Lisans e- Başvuruları Başladı

T.C.

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS  BAŞVURULARI

Doğru ve geçerli bir başvuru yapmak için; lütfen aşağıdaki bilgileri dikkatlice okuyunuz.

BAŞVURU

-Tezsiz Yüksek Lisans Başvuruları başlamıştır. 12 Temmuz-18 Ağustos 2016  tarihleri arasında e-başvuru sistemimiz üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Süreçle ilgili tüm tarihleri öğrenmek için, Akademik Takvimimizi inceleyebilirsiniz.

-Başvuru koşullarımıza ulaşmak için tıklayınız.

-Başvurular tamamen elektronik ortamda alınacak olup, başvuru esnasında herhangi bir belge (Ales belgesi, yabancı dil belgesi, referans mektubu vs.) girişi gerekmemektedir.

-Başvurunuzu onayladıktan sonra değişiklik yapamazsınız. Eğer başvurunuzda değişiklik yapmayı düşünüyorsanız "taslak" olarak kaydedip, ilgili başvuru tarihleri arasında değişiklik yapabilirsiniz.

-Eğer başvurunuzu "taslak" olarak kaydetmişseniz, başvuru periyodu bitmeden kullanıcı onayı vermeyi unutmayınız.  Aksi takdirde başvurunuz geçersiz sayılacaktır.

Not: Tezli Yüksek Lisans ve Doktora  2016-2017 Güz Dönemi e-Başvuruları ise 06-22 Haziran 2016 tarihleri arasında tamamlanmıştır. Tezli Yüksek Lisans ve Doktora takvimi için tıklayınız.

KONTENJAN BİLGİLERİ

Tezsiz Yüksek Lisans kontenjanları için tıklayınız.

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

-Başvuru yaparken lütfen doğru ve güncel bilgilerinizi (e-posta, telefon vs.) yazınız. Enstitümüz; öğrenciliğiniz süresince sizinle iletişimi bu kanallar vasıtasıyla sağlayacaktır.

-Başvurunuzu yapmadan önce lütfen ''PROGRAMLARA BAŞVURU ESASLARIMIZI'' dikkatlice okuyunuz.

-Not sistemi 4’lük sisteme göre olan adaylar, yüzlük sistemde not girişi yapmaları halinde başvuruları geçersiz sayılacaktır.

-Tezsiz Yüksek Lisans programlarına kabul, ALES puanınızın %80'i ve not ortalamanızın %20'si hesaplanarak yapılacak olan sıralama ile gerçekleştirilecektir. Giriş sınavı yapılmamaktadır

-Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar; e-başvuru esnasında girilen bilgileri belgeleriyle ibraz etmelidir. İstenen belgeler kayıt esnasında ibraz edilmezse veya belge üzerindeki bilgiler ile e-başvuru esnasında girilen bilgiler birebir uyuşmazsa kayıt hakkı iptal edilir.

e-Başvuru Sistemi

-Başvuru yapmak için e-Başvuru Sistemimize üye olmalısınız. "Yeni Kullanıcı Tanımlama Kılavuzu" nu incelemek için tıklayınız.

-"e-Başvuru Kılavuzu" için tıklayınız.

-Sıkça Sorulan Sorular için tıklayınız.

e-BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.